söndag 17 november 2013

SundayInChurch

Hej på er, här sitter två tjejer som heter Lia och Fanny, vår Johanna har tagit pension för idag och vi ska nog snart krypa ner brevid henne men först så vill ni ju så ivrigt veta va vi har gjort idag! :)
SÅ dagen började med att vi skulle ha söndagsskola till de tjuvarna till barn, vi satt ganska länge och disskuterade händelsen med kulorna och what not igår och Leo kom fram till att det är lika bra å dra upp det på söndagen.
 Vi började med att Hanna drog historien om Zakeus och vi spelade ut hela storyn och sen for alla under 5 år och måla en bild av berättelsen och resten fick sig en dosa medicin av LEona! 
''Vi var väldigt ledsna och besvikna när vi lämnade er igår,,, vi ville vara med er,,vi litade på er,,vi ville ha roligt,,men sen så ljuger ni rätt upp i ansiktet på oss,,sen när ni inte fick som ni ville så skikade ni de mindre för att få mera kulor,,vad gör ni,,ni lär de yngre att stjäla,,här sitter ni och sjunger kristna sånger,,ni är i kyrkan,,men sen bryter ni mot en väldigt viktig och enkel regel vår Far lagt åt oss,,,trust and obey! Tillit är väldigt lätt att förlora och sen väldigt svår att få tillbakas.'' Osv.
Hon fick ut allt på ett riktit bra sätt och det var många barn som skamset kollade ner  i golvet, man får hoppas dom fick något ut av det och lärde sig något!
Vi gav sedan möjligheten att dom fick komma efter predikan å prata med oss om någon ville det.
Sen rästen av dagen spenderades i kyrkan dåå och efter att vara 40 minuter efter i schema så vi satt i ca. 4 timmar i sträck i kyrkan idag. Kyrkan här är inte lika som hemma, först ska typ en från var kyrka presentera sig och sedan hälsning hit och hälsning dit sen tusentals körer och ett par dussin sånger, sen ska man be några hundra gånger,sen blev vi presenterade och dom uppskattar en väldigt lätt då man kan enstaka ord på swahili!
''Gina langu Annali, mi mina toka Finland, miku na miaka kuminanane!''
''Jag heter Anna- Li ,jag kommer från Finland, jag är 18 år gammal!''
Alla skrattade och jublade ''elellelelelellelelelelel''
Sen sjöng vårt  underbara team en sång och sen sjöng jag, Fanny och Hanna en svensk sång som uppskattades också enormt! ''Ni gjorde succe''
 SEN en predikan som idag var sjukt bra och gjordes av Pastor Dennis och John! 
SEN mera sång och sen lite mera sång och det hela avslutades i bön!
Det har varit en tung helg för oss men ändå så rolig, utan vårt fina team så skulle man inte orka göra något alls, men det är en grej man fattar hur vår Far har tänkt när han lagade vårt team! ;)
Ett litet trevligt p.s här nudå,,tog mig an uppgiften att räkna mina bett idag, räknade till 43 på ena armen och 35 på andra + 13 på halsen och benen har ja inte änns orkat börja med, tror jag har närmare 200 bett över hela mig, trevligaste med hela situationen är att vi har iingen aning om va de e som biter mig,,hihi-! :) Tror de e bäst de fula kräket fortsätter å gömma sig!
 Våra fina lerboots! :) 
Oboykväll med Teamet, har varje kväll en andakt och turas om att ha bibelställen! :)
 Fanny försöker finna ett ställe som nätet funkar på, man kan hamn å ga runt i rummet hur länge som helst, sen är det ju bara vilken ställning man sätter sig i!





 Å Hanna saknar sin Tommy! :)
Å visst e ni aavis på vårt fina tak! Man måste ha en regel med sig själv i detta rum ''titta aaaldig upp i taket! :)
 
Vi tackar och bockar för oss för idag, ny dag imrg och då bär det av till nästa conferens, tillbakas till --> Kakamega!


1 kommentar:

  1. Fina bilder av er. Ni är så söta när ni inte grinar. Snart får vi ge er likada bamsekramar som när ni for. Antagligen kommer någon tår då åxå, men inte samma sort? Ha det gott till dess. Hälsning pappsen

    SvaraRadera