lördag 16 november 2013

LERPARADIS

Haha nog fattar jag varför Afrika inte behöver ha några nöjesfält,, en av de tusentals lervägarna och en sjukt häftig racerminibuss är allt som behövs för att få ha en färd med lite fasa men ändå så sjukt kul! :)
Annars så har den tuffa dagen äntligen börjat lida mot sitt slut, vi e löjligt trötta men nu är det över med undervisning för våran del,,förutom imrg då men det tar vi då! Ska ikväll ennu äta mat och sen vidare på en tvåtimmars predikan, dock har Afrikanerna inte riktit lika tidberäkning som oss hemma om man ska vara någonstans 7 så är man där 15 minuter före,,här e det en timme efter beräknad tid!
Vi skulle ha tvåtimmars lektioner idag men båda gångerna hade vi en timme med barnen, lite komist men inte en gång har dom hålllit en tid, inte en gång har något ska ska börja en tid börjat den tiden.
Sen nudå, den första lektionen gick bara bra och vi fick in många fina böner att ta hem till vårt fina underbara Finland och som sen ska lagas till en bönebok, andra lektionen,,,puuuh!
Min saga gick helt sjukt bra och ja fick för omväxlingens skull en sjukt bra tolk också, barnen var med i sagan och hade F, J och L och spela ut min berättelse!
Sen skulle jag ha som uppgifft att laga armband.
Svart – Synd
Vitt – Vi tvättas rena
Blått – Helig Ande
Grön – Växa i tron
Gul – Himlen
Eftersom man ska ha 3 pärlor av färgerna så satt vi metodiskt och sorterade färgerna när vi hade lunch, tänkte att det kanske skulle ske lite smidigare då.
Efter storyn så hade vi barnen att fara i en ring och jag å Hanna delade ut band till alla barn,,sen ,,KAAAAAAOOOOOOOS!!! Alla vimlade runt en och händer kom från alla håll då dom ville ha av de alla färgerna,,efter en stund fick vi nog, vi skrek till och försökte lugna ner dem.
En minut senare var det KAOS igen,,,inte länge då så fick vi rejält nog på hela situationen, barnen tog av varandra och ljög oss rätt upp i ansiktet för att få mera!
Vi ropade till på skarpen igen och berättade att om en av dem stiger upp igen eller rör sig från var de sitter så far vi,,no more! Nu var dom lite lugnare men så oärliga ungar så man sku kuna,,brr!
Det är så sårligt men i detta land, oavsett ålder, flicka eller pojke så måste man anta att dom ljuger och stjäl,,är helt utan ord efter denna dag och vad som hände där!
15 åringar ljög och när dom inte fick kulor,,,KULOR så skickade dom en tre åring istället för att fråga efter mera, när sen man märkte hela grejen så skickade dom nästa lilla tjej.
Man är så inte van att måste anta det västa om varje barn man möter.
Tex på ett annat ställe vi bodde på som kom ett par tjejer in i hyddan vår, det var dagen min telefon varit försvunnen, hur som haver så lät jag tjejrna komma in för ja satt och skriva och brydde mig igentligen inte så mkt!
En Pastor kom in och skällde ut mig för att ja lät flickorna komma in ''Va de inte du som hade din telefon försvunnen tidigare idag och nu har du flickorna inne här, fattar du inte att dom kan stjäla?''
Ursäkta mig gamle moffa om jag inte tänker att flickorna era i 10 års åldern skulle stjäla från mig då jag sitter här,,uppfostra dem då för..!
 Leran in all its glory!
 MUUU!
 Skorna måste vara glänsande i kyrkan tycker Sylvester, här får Dennis skor sig polerade! :)
 Kyrkan i dagsljus! här kommer julpyntten lika snabbt fram som vid halpa-halli och prisma!


 Slip'n slide!! kvällsrundan till kyrkan var en upplevelse i sig, ofta man kommer me ''gumppare'' dit också!

(PAUS)
Nu hemma efter den sista predikan i kyrkan, trött och hela kroppen värker, fick nå fel i kyrkan å de började bara rinna tårar för mig, råkade tänka på hem och då började det bara rinna, vi har nu en vecka kvar och jag trivs faktist riktit bra just nu! 
Vet inte varför jag reagerade på de sättet för saknar igentligen inte hem så mkt just nu, jag vet att vi kommer hem om 8 dagar så varför sakna då man har allt detta runt sig?  Så har jag tänkt de senaste dagarna men det är bara det vanliga jag saknar just nu när kvällarna kommer emot, det som ni kanske tycker är tråkigt för tillfället,,åhh ska vi byt? Vill sitta vid ABC å ha så löjligt tråkit så man räknar lampporna, vill vara på den ändlösa färden gaturally i jeppis,,,snart snart!

KRAM på er från denna sida jorden!

2 kommentarer:

  1. Måst jo dela med oss lite av vårt väder här i "kalla" Finland. Faktist så har vi varmt nu, dagens temperatur har legat runt 10 plusgrader. Och med en helt sjukt blåsig dag. Med lite regn.. så här är det också storm ;) fina, vackra och väldigt jätte mega stora vågor har vi beundrat vid fäboda ikväll. Klipporna var under vattenytan, strandes fanns de hlr inte mycket av. Ja känsta som att he va igår som ni fo. Ta vara på dähä sista tin. Saknar no er!! Men snart star ni på finsk mark på nyjtt. Sköt om er! ♡ /Mikaela

    SvaraRadera
  2. Snart snart mina vänner får ni räkna lamporna vid abc och kör gaturally, ta vara på dom sista dagarna och sköt om er! <3 Kram

    /julia

    SvaraRadera