måndag 11 november 2013

KISUMU

Tjohej! 
Kliandet av spindelbett fortsätter men med en lindrigare takt som tur är, tar nu också antihistamin varje dag och det hjälper också så ja får sömn! :) Ja lyyder noo Anki!! :)
Vi fortsätter på denna sida världen och sprida vit glädje över Afrika!
Sitter nu efter en lång dag på ett hotell i Kisumu och väntar på en efterlängtad måltid mat!
Hotellet är lite mysko men dom hade dusch så who cares, dock lite fundersam över dom tveksamma sängarna men nååjah, har höga förhoppningar på morgondagen men först dom senaste dagarna.
Dagarna i buschen har bestått av kyrkobesök uppe i bergen!
Vi har hyrt en minibuss grej som har tagit oss runt till de olika områden, 98% av de senaste två dagarna har bestått av ren fasa och har varit livrädd. Eftersom kyrkorna är uppe i bergen och dom här inte tror att vi kan använda våra ben så ska dom köra oss allstans därmed också uppe i dom farliga bergen, smala ''vägar'' (tänk er skogsan ni som bor i killare) + lera som det hade regnat på = Glashalt!!! + flera hundra meter stup på ena sidan vägen!
Satt med hårt knäppta händer och var fem före å få panik och skrika, var så arg å rädd då vi kom fram så man hade svårt att prata klart, vi var alla lite skakade och när dom sen ville att vi skulle fara tidigare för att slippa regnet så vägrade vi å sätta oss i bilen utan gick ner i regnet istället, viilket var tur. Bilen var några cent ifrån att rulla ner i stupet på flera ställen på vägen ner och om vi skulle ha suttit i så skulle vi utan tvekan inte sitta här å skriva just nu!
Lite fundersam är jag ennu på hur dom hanterade den situationen, skrattade åt vår rädsla och försökte gång på gång få oss i i den arma minibussen, dom är så glada vi är här men som tack så sätter dom våra liv i risk.
Vi sitter nu här i alla fall och Pappa var med oss som tur och vi vet att han är med oss vart vi än går, man har bara lite svårt i vissa situationer, rädslan tar över när det igentligen inte skulle få det.
Och nu har vi fått klartecken från Ivarch så i Nairobi ska vi stanna vid samma hus med samma killar som vi tidigare stannade hos, så skönt å ha den delen klar!
Tiden far nästan bara snabbare när man vet vad som sker när och var, vi har nu två veckor kvar här och det känns helt okey, nu kan man trivas och må fint för man vet att man kommer faktist hem nångång man ska inte vara här för alltid, i början kändes det som man aldrig kommer att lämna detta ställe, men nu vet vi mycket väl att det är den vanliga vardagen som väntar i Finland ooch människorna där försvinner iiiingenstans därmed NJUUT!! :)
''Fasst nooo saknar man döm entå'' -Hanna
''Men vi klarar ju oss bra nu mot va vi gjo i byrjani'' -Fanny
''Jåå,,,''-Hanna
Hahaha joo vi saknar er alla väääldigt mycket och ''The moment'' då vi kommer springade på bennäs tågstation upplevs på nytt och nytt i drömmarnas värld om nätterna, så vaknar man varje mårgon av någon som inte ville vakna och tyckte att dom ville sucka lite åt den saken.
''Suuuck,,,va i nan ader som va hejm inatt''
''JAAAAAA!!!''' svarar de två nyvakna trollen, sen börjar en livlig disskussion om saken. :)
Morgondagen nudå, vi har som sakt höga förhoppningar på den och
nr 1, Vi vill se en vit människa!!!!
nr 2 Vi får fa me båt på Lake Victoria!!
nr 3 Sooool så vi int kmr hejm vitari än tå vi fo ,,å så man byri smält in mejr!!
nr 4 Finna en stoooor myyshuppari med KENYA text på!
Nr 5 Byta hotell!
Nr 6 God mat,,kanski,,,,,(trumvirvel)....MÄCCEN
nr 7 Spendera en lugn dag med vårt underbara Team!



Vi lär oss varje dag något nytt och varje dag får man en ny talang av något slag, denna dagen kom då Johanna fann gåvan att matcha kläder,,en dag full av glädje! :D



 HEJDÅÅÅ!








Nu har vi också höga förhoppningar på den kommande kyklingen som tillreds i köket!,,,där fick ja så ja teg, dom kom ut med maten MEN PÅ kyklingen rann den fina tomaten, DEN tomaten får min hals å svälla så med andra ord väntar jag,,och som jag skrev så fick jag min!!! :D
Nu ska ja sluta svamla och så hörs vi senare!

KRAAAM

4 kommentarer:

  1. Hej och Tack för uppdateringen! Undrar vad det är som hänger i taket i "kyrkan"?
    /Anki

    SvaraRadera
  2. Gunilla och kungen11 november 2013 kl. 11:29

    Lät läskigt det där med minibussen! Bra att ni vågade vägra! Ha det så gott tjejer!!!! kramar från oss i Nykabi!

    SvaraRadera
  3. Hej halå Anki! :) 'kyrkan'' är också en skola så det är tygbitar som ska föreställa någon sorts av prydnad som barnen har lagat! :)

    SvaraRadera
  4. Kramar till er Kungen och Drottningen av Nykarleby! :))

    SvaraRadera