torsdag 17 oktober 2013

Ny dag med underbara upplevelser

( Tusen tack för alla fina kommentarer vi får från alla håll, det styrker oss och ger oss mer än ni anar! Puss )

Jumbo!
Dagen började bra när pastor Timothy kom inspringande och berättade att de hade fått en kalv, vi sprang och tittade till kalven å den va så sööt! Kalven skall döpas till FINLAND, efter oss, haha! ;)

Annars har dagen varit bra, vi var sjukt nervösa iför att undervisa idag och det lustade inte så mkt att sätta sig ner i bilen for the bumpy ride till skolan, meen efter att ha fastnat så vi hamnade å gå en bit så hann man samla sina tankar och lugna ner sig lite, när vi väl fick stå inför barnen så rann all oro och rädslan av oss och det gick superbra för alla tre. Vi var oroliga först hur det skulle gå att undervisa på engelska och funderade mycket före på hur man skulle få sig förstådd och formulerad rätt men Gud hjälpte verkligen till idag! Kan inte i ord beskriva känslan men när det väl gällde så kom allting bara! :) I vissa klasser hade vi också en tolk som översatte till swahili eftersom vi ännu inte är riiiiktit flytande kiswahili! :)




 Chick chikeeen!


Annars har vi lekt mycket idag och Andy och Linnea gör succe vart än de går, vi har idag lekt, hoppas hopprep och var just med på värdens mäktigaste andakt!
Vi blir dag efter dag helt paff av barnens härlighet och glädje dom sprider med sig, man blir så i fröjd och man vill bara gråta av lycka mest hela tiden, och dom är så tacksamma för varje liten ynka grej! :)
Barnen här är så nära Gud, har en nära relation med Gud och dom är inte rädda och stå upp och berätta om deras tro eller dela med sig! Det är en helt annan bild av barnatro man får här och den är så ren och enkel men ändå så härlig och man blir bara så lycklig.
Det är inte alls samma sak som hemma, här stod just en 8:årig och citerade bibel på fri hand och det är sorligt men sant att de flesta barnen hemma vet mera om Angry Birds än Jesus.

Mindre trevligt!
Johanna har idag förlorat hennes telefon men hjälpen här är enorm och dom har lagt ut folk här och där i stan för att förhindra att den säljs om någon har tagit den.
Gretel och Stefan kan ni snälla spärra/stänga av kortet till telefonen för säkerhets skull? :) //Johanna :) Saknar er och Tommy !


























Detta var vad som låg nära hjärtat på oss idag, vi ska imrg till en ny skola och nya barn.
Ni får gärna be för oss att allt skall gå bra och att vi ska återligen få ny kraft för morgondagens uppgifter! :)

Kram på er alla!
Quaheri

P.s som vi såg ut idag så tyckt vi att vi int vila lägg upp na outfit of the day bild,,ni sku vaar fö aavis!

7 kommentarer:

  1. Ber för er. Saknar er redan. Ni e verkligen så stark och modig och med Herrens hjälp går det bra.. <3

    SvaraRadera
  2. Här har vi vaknat med ett snötäcke på marken, så nu är det vinterklädsel som gäller! Det är lika spännande varje dag att få läsa om era upplevelser! Ni är så långt borta, men känns ändå så nära tack vare bilder och berättelser! Vi är så stolta över er!!! Bamsekramar!!!! :)

    SvaraRadera
  3. Majvor o ja följer ju bloggen å.. Å nu ji Majvor så in i e så o ha börja tal i sömni om kenyaroads :-D "Ha de bäst marjonetthäst" h. Majvor å. Jennie

    SvaraRadera
  4. Ni är så ofta i våra tankar så långt bort men ändå så nära så sant som gunilla skrev.Vi är sååå stolta över er.vi stänger av tel korte i morgon om ni inte hettar den. H gretel o stefan :-)

    SvaraRadera
  5. Ber för er varje dag ! <3 saknar er sjukt mycket :) njut åv värma för min dejl, fö jär ere sjukt kallt å snö ligger på backa ;)
    Trevlig helg till er tjejjer ! ja e stolt över er :D <3

    SvaraRadera
  6. Vad skönt att höra att ni har det bra, är det varmt där? Sköt om er och ta hand om varandra:) ♡♡
    Kramar av fam. Thylin

    SvaraRadera
  7. Härligt att få läsa om hur ni har det och härligt att se att så många "är med er" och ber för er. Våra böner bildar en bro mellan er där i Afrika och oss här hemma. Ni är Guds ögonstenar och Han har omsorg om er. Fortsätt att vara glada och frimodiga i er uppgift.
    Kraaamar från mamma, pappa, Maria och Sara i Hesa för tillfället.

    SvaraRadera