fredag 18 oktober 2013

Fredagen i Kitale

(Muhahha till era -5 grader vi har det varmt om dagarna (30-35) men nätterna sku man vila ha duntäcki och ett äkta oboy glas i hande!  Tack för era styrkekramar och alla fina kommentarer ,det värmer oss kalla Finnar om nätterna,,haha! :) )

Hej på er!
Undervisningen vid den nya skolan gick super, vi var jag och Fanny tillsamans i en klass i 40min och Leona och Johanna i en å sen böt vi klasser sen . Vi hade ca. 60 barn i var klass, så det var mycket mindre än vi hade igår då vi hade runt 120!
Skolan var vad vi skulle säga rädit ut i buschen och dom har nog aldrig haft vita männsikor på besök, vi hade ca. 80 barn och unga som följde oss vart än vi for ,knappt så vi fick åka på ''toaletten'' själva och när vi anlände till skolan kom de marcherande på rad och bugade när vi kom ,,Karibu!! (välkommen) ekade på skolgården!
 På bilden är sööta Finland! :)
 Packat med folk
 Andy och Linnea gör succe! :)
EN KAMERAAA WÄÄÄÄÄ!!

 Välkommen till Leraland! :) Gumppare på bara!


 JUMBOOOO
 Altså joo,,Anna-Li har iti fisk,,me hendre ,,halleluja!

Skolan var mest lerhyddor och en byggnad hade faktist med tegelstenar gjorda och dom hade bord å stolan, inte åt alla dock men oftast här så har dom stolar och bord åt äldre klasser och de yngre sitter på golvet.
Alla är så sjukt chockade att vi är 18 år gamla, dom börjar oftast gapskrata när vi berättar vår ålder, vi är så unga för att vara lärare här och oftast när dom får besök såär det gamla män som har något att berätta. Här är skolan vääääldigt skruvad också, vi hade igår en 19 åring i 8:onde klass.. :O I was like whaaat!!? i åttan nu tex så var åldern från 12 till 18 19..jah kanske man förstår deras miner å funderingar!.. ;)
De yngre var och är mera rädda och de äldre är mera nyfikna, man kan gå omring mellan barnen och se att dom stirrar på ens fötter och följer med i varje steg, det är som att dom funderar hur vi hålls på benen då vi är så bleka ;) ! När man har yngre klasser får man vara försiktig för det kan vara så att nå av barnen börjar gråta av rädsla om man kommer för nära, det är nog något jag aldrig kommer att bli van med. Annars så börjar det gå bättre och bättre och nätterna börjar gå normalt om man bortser från Kenya nattclassiskt här som består av hundar, hönor och kossor som tydligen har mycket att klaga på om nätterna.
När vi kom hem så stupade jag bokstavligen i säng med det samma och vaknade att att jag grät ,,hade drömt att jag var hemma med Mamma och Pappa och ställde mig inför en kväll med vännerna. Saknaden kommer som sakt till kvällarna och nätterna, dagarna har börjat flyta på men nätterna är värst när man slipper och tänka så flyter tankarna iväg till Finland och hem!
Vi har alla tre haft våra dagar och kvällar men nu var det min tur, som tur så har man folk omkring sig som förstår situationen och det blir nog bättre!
Barnen gör allt såå mycket lättare och längtar faktist till morgondagen som består av lek lek och mera lek, vi har 200 vattenballonger som skall fixas från morgonen och sen är det krig! :)
Swahilin går bara bättre och bättre och barnen är de bästa lärarna, man får många uppmutrande miner när man försöker sig på att säga något och skratt när man får det rätt! Dom är inte sen med att berömma framgång heller!
En sak jag lärt mig är ''Visuri Kupatana na wewe'' = Trevligt att träffa dig.
Skriver som det låter och som man säger det så de e inte rätt stavat. :)

Quaheri på er nu ska vi sooova och sovmorgon har vi också imrg! YEEE!


5 kommentarer:

  1. Ha det bra,hoppas ni trivs där och många kramar från Jens å Anne! ♥

    SvaraRadera
  2. Oj va ni e starka! Beundrar er verkligen! :):) inte många sku klar åv he som ni gör! Kramar från Turkiet mvh Linn

    SvaraRadera
  3. Tänk att det idag är en vecka sen ni reste från Finland! Helt otroligt hur mycket ni hunnit uppleva under en vecka! Önskar att jag kunde komma en sväng med Kredubilen på ett ila-besök! :) Kraaaam!

    SvaraRadera
  4. Vad härligt he låter! Är grymt avundsjuk! :)

    SvaraRadera
  5. Åh va ja längtar till Kenya när ja ser era fina foton å läser hur ni har det! Hoppas ni får va friska hela tiden.
    Hälsa skolbarnen från ett kallt å snöigt Finland
    Many blessings
    Maggi

    SvaraRadera