fredag 30 augusti 2013

Bibelhistorier

Hej på er!
Hört runt att några har varit lite virriga med vårat resedatum så tänkte jag ska klara upp det för er:
Planet lyfter 12 OKTOBER ! med andra ord så är vi inte i kenya för tillfället! :))

Temat för våran vistelse i Kenya blev--> LOVE såå nu sker följande,
vi ska hitta tre bibelhistorier på var att lära in på engelska och gärna med något material att visa eller eventuellt att pyssla med sen. :)
Jag har en "Det försvunna fåret" och så ska jag hitta två till! :)

Återkommer om vad vi väljer och har ni tips så kan ni gärna meddela! :)

Sen så har vi haft "söka sponsorer dagen" som vi nämnt redan och vi har fått svar från några, inte nära på summan vi skulle måst ha ihop men vi är på väg i allafall och vi är tacksamma för varje liten summa vi får! :)
Vi fortsätter kämpa på bara ! :)

Ses snaart!

tisdag 27 augusti 2013

KENYAA

Hejssan på er!
Hann inte alls med någon kläduppdatering till helgen men ja ska så fort jag får tid över! :)
Idag ni ,så har vi ringt rrunt land och rike på jakt efter sponsorer, vi e lööjligt stolta över att vi våga ring runt. :D


 Nu har vi just också avslutat ett härligt samtal med Leona och John, vi fick svar på alla frågor om lektinerna och nu ser det sådäär : Vi har ett tema för vår vistelse i Kenya och u har vi valt LOVE! :)
Vi har då med temat sånger,bibeltexter, historier och budskap. Underlättar så sjukt mycket!

He byri va på riktttii nuu, PIRRAAAAR i magaaa ;))


Tröjttu efter så sjukt mang samtaaale som sluta piiip piiiip! MEN vi kämppar vidare vi bara! :D




Våra rop på hjälp för morgondagens vaccination..eller kanske bara Lia's men stötta ska man ju! ;))
 We are ready for the missionfield!!!!

Nu kan vi också talka inglish..or can we??

 ANIMALS!
Right from AFRIKAA
big TREES
tea GREEN
jummy UGALI
loud WOHOO
so EXITED

BACK HOME! LN on the pi'c! :D




Kram på er vi hörs snart igen! :)

God's Peace
Tack för bönerna och fortsätt gärna!

tisdag 20 augusti 2013

Slutarbete

Hejsan!
Inget nytt ännu heller och inte hade jag tid att smätta upp kläderna förra helgen men denna fredag borde det komma ett fint inlägg. :)
Eftersom bloggen ingår i mitt slutarbete så räknas det som ett praktiskt arbete ,såå ca. fem sidor att skiva med info och fakta och sådant + bloggen dåå! :)
Har också funderat på att laga en bok om det sen när vi kommer hem men ,,får se vad fröken hittar på! :)
Återkommer så fort jag kan !

Kjamiz!

onsdag 14 augusti 2013

Hej på er

Tjolahopp!
Eftersom nu bloggen börja ha röras runt bli mera ''kännd'' så att säga så börjar också man få fler frågor och funderingar, bara idag så har tre frågat när planet lyfter, det är roligt att folk frågar för det får oss att tänka till och mera vänja oss vid tanken att vi faktist ska åka iväg, så fråga på nu bara! :)

Det kommer att komma ett till inlägg med våra vackra kläder eftersom många tycktes gilla att få se vad vi får ha äran och ha på oss och trots allt så e dom ju sjukt snygga eller hur? :'')

Annars så sker det inte så mycket just nu, vi ska bänka oss alla tre nån dag snart framför datorn och dikta ihop något fint till SFV osv. för att försöka få in lite pengar till resan och barnen! :)
Annars så är det ganska torrt i bloggväg just nu, vi vet inte mer en vad vi delar med oss så vi får höras snart igen.


torsdag 1 augusti 2013

Sponsorer

Hejsan på er alla våra fina läsare ! :)

Vi hade vår ''leta sponsorer'' dag idag från morgonen, vi började med att leta upp alla kristna företag vi kunde komma på som vi kännde till och som finns i närheten, sen hjälpte pappa till att hur vi skulle gå till väga med det hela.
Vi lade våra smarta hjärnor ihop och skrev ett fint mejl till alla företag och håller nu tummarna för att få svar, varje liten summa tas emot med stor tacksamhet och det betyder jättemycket att någon vill hjälpa oss på vår väg ! :)

Det är vad som är nu på gång ,så borde vi få i början på nästa vecka kanske ett tidschema på tiden vi är där så jag hoppas på specifik detaljform på det me
sta , jag är en sådan person som vill ha alla saker klart och tydligt och ibland i pungtform ,spec. om det är något stort och viktigt man gör, det känns tryggare och man vet vart man ska och vad man ska göra och när man ska göra vad ! :)
Dock kan jag nog vara flexibel om det krisar till sig med något men annars så kan jag lätt bli stressad om jag har för många viktiga saker på min tallrik. :)

Fick min Farfar's gamla bibel idag också, allt går på engelska så tyckte det var bäst att skaffa sig en på språket man ska undervisa på, kände mig rörd när jag fick den att ta med på missionsresan, jag saknar min farfar sjukt mycket och att få ta hand om hans gamla bibel som han själv hade på hans egna resor till USA så det känns som att jag får ha en del av honom med mig och jag känner min trygg på något sätt. Han var min idol när jag var liten och nu är det min tur att visa vad jag går för ute på missionsfältet,,lääängtar!! :)

Kram på er !
79 days to go! <3